RANTARALLI

Tästä se lähtee, vuoden 2021 XLV Rantarallin teko. Tietoa tulee lisää, heti kun sitä pystymme jakamaan.

Vuoden 2021 Rantarallin yhteistyökumppaniksi on varmistunut hyvän yhteistyön tuloksena, toisen kerran Mynämäkeläinen, Kasitien katsastus.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ovat erittäin iloisia tästä tulevasta yhteistyöstä.

vuosi 2020

Kasitien Katsastus Naantalin Rantarallin yhteistyökumppaniksi

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry järjestää lokakuun 3. päivänä Mynämäen ympäristössä ajettavan Rantarallin jo 44. kerran. Rantaralli on F - Rallisarjan viimeinen osakilpailu. Rantarallin reittitiimi ja muu kisaa tekevä porukka sai uutta intoa rallin tekemiseen, kun yhteistyökumppaniksi lähti rallikansan tuttu Kasitien Katsastus Oy.

Kasitien Katsastus Oy on Mynämäellä toimiva yksityinen, yrittäjävetoinen katsastusalan yritys. Yritys on perustettu vuonna 2010, jolloin myös katsastustoiminta aloitettiin uusissa, varta vasten katsastustoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Yritykselle myönnettiin ISO 9001 laatusertifikaatti vuonna 2015. Yritys sijaitsee hyvien yhteyksien päässä valtatie 8 varrella.

Kasitien Katsastuksessa tehdään sekä kevyen että raskaan kaluston katsastuksia ja rekisteröintejä. Ralliautojen punakilpikatsastukset hoituvat myös ammattitaidolla. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi kolme katsastusmiestä, toimistosihteerin sekä osan vuodesta ammattiin valmistuvia opiskelijoita.

Naantalin Seudun UA ry:n kanssa Kasitien Katsastus on tehnyt yhteistyötä jo vuosia, sillä Rantarallikatsastukset on tehty Mynämäessä jo vuodesta 2014.
Yhdessä tekeminen on sujunut hyvin, joten yrittäjä Sami Kompuinen kertoi, että yhteistyökumppaniksi lähtöä ei tarvinnut kauaa miettiä vaan oli helppo lähteä entistä enemmän mukaan rallintekoon.

NaSUn puheenjohtaja Ari Kujanpää ja Rantarallin tiedotuspäällikkö Irma Sirén ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöstä Kasitien Katsastus Oy:n kanssa. Rantarallin ja NaSUn väki toivovat, että yhteistyökumppanille tulee hyötyä panostuksesta ralliin ja että rallikansa käyttää jatkossakin yrityksen tarjoamaa palvelua.

Ari Kujanpää ja Sami Kompuinen

________________________________________________________________________________________________________

F-rallisarjan viimeinen osakilpailu Kasitien Katsastus XLIV Rantaralli ajetaan lauantaina 3.10. Mynämäellä. Naantalin Seudun UA:n järjestämä Rantaralli ajetaan jo 44. kertaa. Jaossa on vielä kuusi mestaruutta, sekä iso nippu himmeimpiä mitaleita. Samalla myös ei-sarjalaisilla on hyvä tilaisuus ottaa mittaa sarjalaisten vauhdista Länsi-Suomen vaativilla ja hyväpintaisilla teillä. F-rallisarjan luokkien lisäksi mukana ovat mm. Aircooled.fi -sarja, historic-luokkia, nuottiluokkia kaksi- ja nelivetoisille jne.

Mukana järjestävän seuran kuskeista ovat Kari Hämäläinen, VW Polo GTI R5 ja Jukka Laine, Volkswagen 1302S. VIP autoa Ford Fiesta R2, ajaa tuore SM3-luokan suomenmestari Lauri Joona.

Rallissa ajetaan kuusi (6) erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy n. 70. Kilpailu alkaa lauantaina 3.10. klo 10.01 Mynämäen lukion pihalta ja päättyy samaan paikkaan klo 16 jälkeen iltapäivällä.

Nuottiluokan kaksintaistelu Lindroos vs. Nevä Joonas Lindroos on hallinnut nuottiluokkaa mielin määrin. Jämsäläinen on kerännyt kaikista kolmesta osakilpailusta korkeimmat pisteet, mutta silti viimeiseen osakilpailuun jää jännitettävää. Kun nuottiluokissa päätösosakilpailusta jaetaan 1,5-kertaiset pisteet, nousi Samuli Nevä Lindroosin ainoaksi uhkaajaksi. Lindroos on jo varmistanut hopean, mutta se tuskin moninkertaista Suomen mestaria tyydyttää. Nevä puolestaan on ollut kaksi kertaa Cupin kakkonen ja hän aikoo varmasti haastaa Lindroosin ja tavoittelee tosissaan ensimmäistä mestaruutta. Nevän pitää ajaa kisassa vähintään yleiskilpailun kolmanneksi ja voittaa luokkansa, jotta hän haastaisi Lindroosiin. Tuo sijoituskin riittää vain, jos Lindroos ei lisää pistesaldoaan. Vaihtoehtoja on monia. Jos Nevä voittaa yleiskilpailun, pitää Lindroosin olla yleiskilpailun kakkonen. Mitalisauma on edelleenkin myös Lindrooosin ja Nevän lisäksi Jaakko Ollikkalalla, Markus Hellströmillä, Jari Koskella, Toni Jalavalla, Mika Rantasalolla. Ja vieläpä mm. Ilmo Lariolla ja Anssi Valkosella, jos sijoitukset heittävät hurlumheitä oikein tosissaan.

Koljonen jätti yhden kortin varaan Kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Juha Koljonen jätti edellisen kilpailun työkiireiden takia väliin. Nyt hän joutuu tosissaan ajamaan voitosta. Kolmannen osakilpailun voittanut Pekka Karjalainen nousi piikkipaikalle. Koljonen ei voi antaa Karjalaisen voittaa, sillä siinä tapauksessa kakkossija ei riitä mestaruuteen. Myös joko Timo Partasella tai Jarmo Honkasella on edellä mainittujen keskeyttäessä mahdollisuus nousta mestariksi.

Ottaako Högström kolmannen kannunsa Yleisessä luokassa ovat kaikkien osakilpailujen voiton menneet eri kisaajille. Avauskisan voitti Juha Högström, Jämsässä soitteli ensiviulua Marko Häkkinen ja Savon tiet hallitsi parhaiten Markku Artjoki. Nyt peräti viidellä kilpailijalla on mahdollisuus voittaa mestaruus. Högströmillä ovat mahdollisuudet jo kolmanteen mestaruuteen. Hän johtaa sarjaa ja omaa hiuksen hienosti parhaat mahdollisuudet. Toki niskaan ovat hengittämässä viime vuoden kakkonen Juha-Pekka Suuronen ja Häkkinen sekä hurjassa vauhdissa Savossa ollut Artjoki. Viides, joka omaa mestaruusmahdollisuudet on Petri Pousi. Näiden viiden lisäksi teoreettiset mahdollisuudet peräti hopealle on viime kauden junnumestarilla Ville Puumalalla.

Kytölälle kahdeksas mestaruus Kari Kytölä vei seniorien mestaruuden jo kahdeksannen kerran, mutta muut mitalisijat ovat vielä jaossa ja ottajia on todella runsaasti. Hopea on neljän kauppa, vuoden 2014 mestarin Lasse Hirvijärven, Kai Mäkelän, Pasi Laaksomaan ja Petri Reunasen. Hirvijärvi nousisi voitolla 82 pisteeseen ja se riittäisi hopealle, vaikka Mäkelä olisi toinen, se ei riittäisi hänelle. Laaksomaa oljenkorsi hopealle on, että voittaisi, eikä Hirvijärvi saisi 25 tai Mäkelä 23 pistettä enempää. Reunanen ainoa mahdollisuus olisi voittaa. Pronssista taistelee edellisen lisäksi myös Jarmo ”Pappa” Mustonen, Bjarne Baarman, Henri Tuomisto, Ari Sorsa, Esa Kohtamäki ja vieläpä Pekka Ripattikin.

Junioreilla pakka sekaisin Kolme kisaa on ajettu ja junioreista löytyy kolme voittajaa. Kangasniemen kisan vei Tomi Huttunen, Jämsässä paras oli Juuso Jorvala ja Savossa ylsi voittoon Kari-Pekka Saari. Kun pisteet ovat erittäin sekaisin, on peräti kahdeksalla soturilla mahdollisuus voittaa mestaruus. Vahvimmin kiinni mestaruudessa on Huttunen. Kangasniemen voiton lisäksi hän ajoi Jämsässä kakkoseksi. Huttuselle riittää 22 pistettä varmistamaan mestaruuden. Tämä tietää, että hänen on oltava vähintään yleiskilpailun neljäs ja luokkansa kolmas. Tasapäisesti mestaruudesta Huttusen lisäksi kamppailevat Saari, sarjajohtaja Roope Uurainen, Markus Mäkitalo ja Esa Hutri sekä pikkuisen pidemmältä takamatkalta Mika Seppälä, Marko Ristolainen ja Vili Liukkonen. Mitaleihin on sen lisäksi mahdollisuudet vielä edellisten lisäksi Jorvalalla, Kim Norrkniivilällä. Mikko Vahanteella, Jaakko Lahtisella ja Matias Valkosella. Joten peräti 13 kilpailijaa ajaa mitaleista.

Tulokas-Cupiin Liukkosen johdolla Tulokas-Cupissa on samantapainen tilanne kuin junioreissakin. Peräti kaikilla kuudella tähän mennessä pisteitä saaneella on mahdollisuus mestaruuteen ja kaikki kilpailijat voivat laskea saamansa pisteet hyväkseen. Cupin kärjessä on Vili Liukkonen (19) ennen Kim Norrkniivilää (15) ja Mikko Vahannetta (15). Juuso Jorvalalla ja Jaakko Lehtisellä on kasassa 10 pistettä ja Antti-Pekka Makkosella on 9 pistettä. Viimeisen kisan sijoitukset ratkaisevat paljon. Liukkonen on sijoittuessaan neljänneksi varma mestari. Laaksonen F-rally Trophyn piikkipaikalla

F-rallisarjan uusin tulokas on F-Rally Trophy. Ennen päätöskisaa Trophyyn on osallistunut 15 kilpailijaa. V1600 luokan talviosakisat vei Sami Vepsä ja Savossa paras oli Jyri Räsänen. Ryhmäpeleissä Jani Laaksonen oli paras Kangasniemellä ja Tuusniemellä. Jämsässä tahtipuikkoa heilutti Kim Santala. Trophyn ykkösenä Laaksonen ja toisena Toni Koskela. Laaksonen näyttää jo varmalta mestarilta ja onkin, ellei päätöskisaan yhdeksää tai enempää osanottajia luokkaan 11. Pronssin kohtalo on vielä täysin auki. Vahvimmin siinä ovat kiinni Sami Vepsä, Riku Rantasalo ja Kim Santala.

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.